Εκλογικά…. Μετεκλογικά…..και άλλα

Ναι, ξημέρωσε ακόμα μια ηλιόλουστη καλοκαιρινή ημέρα… Τέτοια ώρα, πριν μερικά χρόνια, θα ήμασταν οι περισσότεροι έξω για καφέ, θα διαβάζαμε την Κυριακάτικη εφημερίδα μας και το μεσημεράκι θα πηγαίναμε για μπάνιο και ουζάκι. Θα χαιρόμασταν τον ήλιο, το γαλανό ουρανό και τα παιχνίδια στη θάλασσα. ΟΜΩΣ… τίποτα δεν είναι όπως τότε….. Κάποιοι αποφάσισαν για εμάς, χωρίς εμάς!

Ναι, όλοι κάναμε λάθη και οι περισσότεροι παρασυρθήκαμε από αυτό το κύμα του άκρατου καταναλωτισμού, μα αναρωτιέμαι…… μερικά παραπάνω ζευγάρια παπούτσια, μερικά ρούχα, κινητά, ταξίδια, αυτοκίνητα, έφεραν την Ελλάδα σ’ αυτό το σημείο? Και.. εντάξει, ωραία…. φταίμε, κακώς αναζητούσαμε την ευτυχία σ’ όλα αυτά τα καταναλωτικά αγαθά, μα απ’ τους 300 όσοι έφτιαξαν βίλες, έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό και…και……. αυτοί πότε ακριβώς θα τιμωρηθούν? Πότε θα μειώσουν τους μισθούς τους και θα ζουν όπως εμείς? Πότε τα παιδιά τους θα σταματήσουν να πηγαίνουν στα ιδιωτικά σχολεία και κολέγια? Πότε θα σταματήσουν τα ταξίδια αναψυχής εντός και εκτός Ελλάδας? Όλοι όσοι έπερναν μίζες (από τον απλό δημόσιο υπάλληλο ως το υψηλόβαθμο στέλεχος) θα επιστρέψουν τα χρήματα που έφαγαν? Θα μπουν στη ΦΥΛΑΚΗ? Φυσικά και όχι! Έβαλαν και καλά τον Τσοχατζόπουλο μέσα και κάτι έγινε… και οι υπόλοιποι? Αυτοί θα τη γλιτώσουν?

Τόσα χρόνια κοπιάσαμε…. δουλεύαμε ώρες…. και τι περιμέναμε? Να, πως εκεί γύρω στα 40 θα αρχίζαμε να ζούμε καλύτερα και να που μας φτάσανε! Ήμαρτον πια. Βαρέθηκα να τους βλέπω, βαρέθηκα να τους ακούω…. Μα τι ακριβώς περιμένουν από εμάς σήμερα? Μας φοβερίζουν και μας λένε να αποφασίσουμε για το μέλλον της Ελλάδας. Μ’ αυτούς αρχηγούς? Ήμαρτον!

Η σημερινή απόφαση θα είναι, για κάποιους, δύσκολη….. πρέπει όμως να λειτουργήσει το μυαλό και η λογική. Το αύριο είναι αβέβαιο και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη σκέψη για να το αντιληφθούμε. Τα μετεκλογικά σενάρια που έχω διαβάσει αγγίζουν ακόμα και τη σφαίρα της φαντασίας…. τι να πω…. τι είμαι εγώ? μια απλή ψηφοφόρος…. μια από τα 11 περίπου εκατομμύρια Ελλήνων που αποφασίζουν σήμερα…. έχω δύναμη?………

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under Προσωπικά,, επίκαιρα,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s