Σκέψεις…. Προβληματισμοί….. Αδιέξοδο!!!

Υπάρχουν φορές που με πλημμυρίζουν μαύρες σκέψεις για το μέλλον, θα μου πείτε σιγά το πράγμα δεν είμαι και η μοναδική… όλοι οι Έλληνες (οι νοήμονες τουλάχιστον) τις ίδιες σκέψεις κάνουν. Να, είναι όμως που πληθαίνουν και τα άτομα του οικείου περιβάλλοντος που μένουν χωρίς εργασία, συν τα παιδιά που δίνουν πανελλήνιες και μας ρωτάνε συνέχεια σχετικά με τις επιλογές που πρέπει να κάνουν αναφορικά με την επιλογή σχολής και την επαγγελματική τους αποκατάσταση,  εε όλα αυτά με πιέζουν, τι να κάνω κι εγώ…

Πείτε μου πως να συμβουλέψεις ένα παιδί που κρέμεται από τα χείλη σου για το μέλλον του?? Τι σχολή να το συμβουλέψεις να δηλώσει και με ποιο ακριβώς κριτήριο???? Και όταν σε ρωτάει αν θα ήταν προτιμότερο να φύγει από την αρχή για σπουδές στο εξωτερικό (αντί να χάσει 4-5 χρόνια εδώ) και να συνεχίσει εκεί την επαγγελματική του πορεία, τι του λες??? Εεεε εδώ σας θέλω, έχετε απάντηση? (και μετά τους λέμε να ακούνε και να συμβουλεύοντε τους μεγαλύτερους…καλά….)

Ααα το άλλο….. άσχετο βέβαια με τα παιδιά σχετικό όμως με την κατάστασή μας .. μας έβαλαν να μαζεύουμε σε κουτιά όλες τις αποδείξεις και κοτζάμ οικονομικοί σύμβουλοι (τρομάρα τους) δεν είχαν υπολογίσει τα ποσά που θα έπρεπε να επιστρέψουν… τι να πεις? τι να σκεφτείς? και Πως να πράξεις???

Advertisements

1 σχόλιο

Filed under Προσωπικά,, επίκαιρα,

One response to “Σκέψεις…. Προβληματισμοί….. Αδιέξοδο!!!

  1. Lila

    Πραγματικά δεν μπορείς να απαντήσεις στα αγωνιώδη ερωτήματα των παιδιών αλλά και των ενηλίκων. Το μόνο που σκέφτομαι είναι οτι όταν πιάσεις πάτο δεν μπορεί παρά να ανέβεις!!!

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s