Εθνική πινακοθήκη «Παρίσι 1900»

Το Σάββατο που μας πέρασε ήμασταν στην Αθήνα, ήταν λοιπόν μια πολύ καλή ευκαιρία να επισκεφτούμε την Πινακοθήκη που αυτή την περίοδο φιλοξενεί έργα από το Petit Palais του Παρισιού. Αφεθήκαμε λοιπόν να ταξιδέψουμε  στην περίοδο της Μπελ Επόκ!! Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την 28 Φεβρουαρίου 2011.

Στην ίδια έκθεση θα δείτε και έργα Ελλήνων καλλιτεχνών, όπως του Γύζη, του Λύτρα, του Μαθιόπουλου, του Ιακωβίδη κ.α. που εκπροσώπησαν τη χώρα μας στην Παγκόσμια Έκθεση του 1900 στο Παρίσι!! Μην ξαφνιάζεστε η Ελλάδα μας ήταν εκεί με αρκετούς ζωγράφους ανάμεσα τους και γυναίκες. (Απ’ ότι διάβασα οι πίνακες ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές αλλά και σε συλλογές της Εθνικής Πινακοθήκης).

Το έργο που βλέπετε ανήκει στον Παύλο Μαθιόπουλο (200 χ 100 εκ) και είναι παστέλ σε χαρτί. Είναι από τους πίνακες που με μαγνήτισαν, υπέροχα χρώματα, λεπτομέρεια, εκφραστικότητα…

Κυρία με σκυλάκι - Μαθιόπουλος

Επίσης η «Ψυχρολουσία» του Ιακωβίδη είναι απόλυτα εκφραστική!!

Ψυχρολουσία - Ιακωβίδης

Η Παρισινή εξοχή αποτελεί μια ξεχωριστή ενότητα με θαυμάσια έργα ενώ παράλληλα θα δείτε βάζα και έπιπλα της Αρτ Νουβώ. Υπάρχουν ακόμα κάποια πανέμορφα σχέδια  κοσμημάτων από τον Lalique όπως και αφίσες του Toulouse Lautrec.

Τέλος θα δείτε το τμήμα που είναι αφιερωμένο στην εμβληματική μορφή της Παριζιάνας με έργα διάσημων ζωγράφων και με κορυφαίο τον πίνακα του Georges Clairin με την χαρακτηριστική φιγούρα της Sarah Bernhardt.

Sarah Bernhardt

Αξίζει να επισκεφτείτε την Εθνική Πινακοθήκη μαζί με τα παιδιά σας, να ξέρετε ότι οι ηλικιωμένοι, οι φοιτητές και τα μικρά παιδιά έχουν μειωμένο εισιτήριο αξίας 3 ευρώ ενώ οι υπόλοιποι πληρώνουν 6,50 ευρώ. Στο τέλος της έκθεσης, στο Cafe του μουσείου μπορείτε να απολαύσετε ένα ελαφρύ γεύμα, γλυκό ή καφέ.

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under Ζωγραφική,, επίκαιρα,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s