Μωρά στους «δρόμους»

Εδώ και αρκετές εβδομάδες οι δημότες του Ταύρου και συγκεκριμένα οι εργαζόμενες μητέρες αντιμετωπίζουν ουσιαστικό πρόβλημα με τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς της περιοχής.

Μέχρι πρότινος πήγαιναν τα παιδιά τους  γνωρίζοντας πως σε κάθε τμήμα απασχολούνται μια παιδαγωγός και μια βοηθός σε αναλογία 20 περίπου παιδιών. Λόγω όμως της λήξης των συμβάσεών τους και ύστερα από αρκετές ημέρες που έκαναν στάσεις εργασίας το αποτέλεσμα είναι να λειτουργούν με μια παιδαγωγό ή δύο βοηθούς ανά τάξη (εννοείται πως λιγόστεψε ο αριθμός των τμημάτων) που σημαίνει ότι δεν υπάρχει σωστή εποπτεία των παιδιών. Επίσης υπάρχει σχετικό πρόβλημα στην καθαριότητα γιατί και εκεί έληξαν κάποια-ες συμβάσεις και όπως λένε οι ιθύνοντες από τον Ιανουάριο θα υπάρχει το ίδιο θέμα και στη σίτιση.

Αντιλαμβάνομαι πως δεν μπορούν να ανανεωθούν οι συμβάσεις που μόλις έληξαν, μπορούν όμως να γίνουν νέες προσλήψεις (οι απολύτως αναγκαίες) ώστε να λειτουργούν οι σταθμοί με ασφάλεια!!! Στο Δημόσιο υπάρχουν τομείς με πλεονάζοντα αριθμό υπαλλήλων μπορεί λοιπόν να μειωθεί εκείνος ο αριθμός!!!

Τι περισσότερο μπορώ να πω….. ντρέπομαι για όλα όσα συμβαίνουν και αναρωτιέμαι αυτός είναι ο τρόπος που θα μεγαλώσουν τα παιδιά που θα αποτελέσουν την ελπίδα της Ελλάδας???

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under Εκπαιδευτικά,, επίκαιρα,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s