Είναι εφικτή η λειτουργία της αγοράς με τον οβολό αντί του ευρώ;

Όπως αντιλαμβάνεστε η παρούσα οικονομική κατάσταση απαιτεί εκτός των άλλων και αλλαγή στις καταναλωτικές μας συνήθειες όπως και στον τρόπο που κινούμαστε στις διάφορες αγορές. Παλαιότερα το φαινόμενο της ανταλλαγής προϊόντων μεταξύ των νοικοκυριών ήταν διαδεδομένο, για παράδειγμα οι κτηνοτρόφοι αντάλλασσαν το κρέας των ζώων με αγροτικά προϊόντα που καλλιεργούσαν οι αγρότες κλπ.

Σας έκανα αυτή την εισαγωγή γιατί σήμερα το πρωί περιδιαβαίνοντας στα blog που παρακολουθώ και ενημερώνομαι και συγκεκριμένα στο blog της Ένωσης Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών Δ.Ε.  Μακεδονίας-Θράκης, διάβασα ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο για την προσπάθεια που γίνεται  από τον επιχειρηματία Νίκο Μπογονικολό σχετικά με την ιδέα και εφαρμογή του κοινωνικού νομίσματος (Οβολός) και στην Ελλάδα.

Ο κος Μπογονικολός θέλει να καταδείξει πως «το χρήμα δεν είναι το παν, αφού και όταν τα χρήματα τελειώνουν μπορούμε όλοι να καταθέσουμε τον οβολό μας σε μια κοινωνία αλληλεγγύης και ελπίδας».

Ο «Οβολός» φέρει τη μορφή Σωματείου (σ.σ.: Κέντρο Μελέτης και Τεκμηρίωσης Κοινωνικού Νομίσματος) και λειτουργεί διαδικτυακά στη διεύθυνση «www.ovolos.gr».  Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το: http://econoteach.blogspot.com/ και το http://www.ovolos.gr/newsite/index.php

Advertisements

1 σχόλιο

Filed under Ανταλλαγές προϊόντων,, επίκαιρα,

One response to “Είναι εφικτή η λειτουργία της αγοράς με τον οβολό αντί του ευρώ;

  1. Πολύ ενδιαφέρον Kατερινάκι μου !!! Σ’ευχαριστούμε για την ενημέρωση. Και ναι το χρήμα δεν είναι το παν και ολοι μας κάθε μέρα βγάζουμε και απο κάτι που δεν το έχουμε ανάγκη και τόσο…!!! Αλλα συγκλονίστηκα χθές που πήγα να αγοράσω 2 σαμπουάν που στην τελική τα είχα ανάγκη. Πήρα άλλα δυο πράγματα, πάλι σημαντικά και χώρις να αγοράσω όπως άλλες φορές και κάνα μικρό μανό και τπτ άλλο πλήρωσα….50,45……. Θυμάμαι πριν 8 μήνες είχα πληρώσει 30 ευρώ για τα ίδια προϊόντα!! Σκέφτηκα ότι με έκλεψαν αλλά οταν είδα δίπλα στην τιμή να γράφει 21,00 % είπα ο Φόρος!!!

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s