Κοιλάδα, Ερμιονίδας

Ήρθε ο καιρός να γράψω για την Κοιλάδα, επίνειο του Κρανιδίου. Στην φωτογραφία βλέπετε μια άποψη της περιοχής με τα ψαροκάϊκα της που για τους περισσότερους κατοίκους αποτελούν την κύρια ασχολία και πηγή εισοδήματος. Εδώ θα βρείτε εγγυημένα φρέσκο Ελληνικό ψάρι!! και πολύ όμορφες παραλίες (Βροχίτσα, Λεπίτσα, Δορούφι, Θυνί και πολλές ακόμα). Σε κάποιες θα χρειαστεί να σκαρφαλώσετε αλλά αυτό είναι το τίμημα της απόμερης και όμορφης παραλίας (εδώ οφείλω να προσθέσω πως κάποιες πολύ όμορφες παραλίες είναι απροσπέλαστες γιατί έχουν χτίσει τις βίλες τους οι «Έξυπνοι Νέο-Έλληνες»…).

Η περιοχή ενδείκνυται για οικογενειακές διακοπές αν και οι νέοι δεν θα μείνουν παραπονεμένοι αφού στα 12km περίπου είναι η Ερμιόνη και το Πόρτο Χέλι.

Στην Κοιλάδα επίσης βρίσκεται ένα από τα σημαντικότερα σπήλαια της Ευρώπης και σίγουρα της Ανατολικής Μεσογείου, το Φράγχθι. Το σπήλαιο αυτό είναι μια από τις σημαντικότερες προϊστορικές θέσεις του Ελληνικού χώρου και πιθανόν πρώτο κατοικήθηκε από τον άνθρωπο του Νεάτερνταλ. Όλα τα ευρήματα θα τα δείτε στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Ναυπλίου. Η πιο σημαντική ανακάλυψη των ανασκαφών που έγιναν θεωρείται ο σκελετός ενός άντρα 25 χρόνων με ύψος 1.56. Πρόκειται για τον αρχαιότερο πλήρη σκελετό στην Ελλάδα (10.000 – 8.000 χρόνια παλιό).  Πάνω από τον νεκρό είχαν μπει πέτρες αλλά δεν βρέθηκαν κοσμήματα ή αφιερώματα, ήταν θαμμένος με το κεφάλι Νότια και τα πόδια στο Βορρά. Επίσης βρέθηκαν οι σκελετοί δυο παιδιών με αντίστροφο προσανατολισμό. Για περισσότερες πληροφορίες  http://franchthi.wordpress.com/

Στις φωτογραφίες βλέπετε το Φράγχθι, είναι τα μεγάλα ανοίγματα στο βουνό.  Αριστερά είναι εμφανής η είσοδος του σπηλαίου.

Η Κοιλάδα είναι επίσης γνωστή για τα δύο μεγάλα Ναυπηγεία της, στα οποία έχουν κατασκευαστεί ονομαστά ξύλινα σκαριά.

Αυτά προς το παρόν…

Advertisements

2 Σχόλια

Filed under Κοιλάδα Αργολίδας,

2 responses to “Κοιλάδα, Ερμιονίδας

  1. μιχάλης

    Έχω photos απο το καρναβαλι 2010 απο Πορτο Χελι και Ερμιονη. Ποσα δινεις για την αποκλειστικοτητα;

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s