Το θεώρημα του παπαγάλου

Όπως αναφέρω και στο προφίλ μου, σ’ αυτό το blog θα κάνω αναφορές σε βιβλία που έχω διαβάσει, είναι βέβαια πολύ δύσκολο να αναφέρω όλα όσα μου άρεσαν αλλά θα προσπαθήσω να κάνω μια επιλογή. Θα ξεκινήσω με ένα βιβλίο που διάβασα για πρώτη φορά γύρω στο 2000 αλλά πραγματικά με ενθουσίασε.

Το θεώρημα του παπαγάλου (του Ντένι Γκετζ) είναι ένα μυθιστόρημα διαφορετικό, οι ήρωες του προσπαθούν να εξιχνιάσουν το θάνατο ενός φίλου τους χρησιμοποιώντας τα Μαθηματικά και τη λογική τους. Αυτό το βιβλίο είναι μια θαυμάσια αφορμή για να μάθει κανείς την ιστορία των αριθμών και την εξέλιξη των Μαθηματικών.  Μπορεί να μην είναι εύκολο βιβλίο αλλά σίγουρα καταφέρνει, με αφορμή ένα έγκλημα, να κερδίσει τον αναγνώστη και να τον ταξιδέψει μέσα στους αιώνες (με αναφορές στα Ελληνικά Μαθηματικά: στον Θαλή, Πυθαγόρα, Ευκλείδη, στα Μαθηματικά στον Αραβικό κόσμο, στα Μαθηματικά στη Δύση…..).

Αν κάποιος από τους blogers το έχει διαβάσει θα χαιρόμουν να ανταλλάξουμε απόψεις, όπως επίσης αν έχετε να μου προτείνετε κάποιο βιβλίο…

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under Βιβλία,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s